HANDS-ON!


Zowat elke (eerstelijns)dienst komt in contact met mensen met een vermoeden van een beperking. Bots je soms op moeilijkheden en vragen in begeleidingen bij deze mensen? We helpen jou, vanuit onze expertise met deze doelgroep, graag verder. Door een korte en krachtige ondersteuning willen we jou versterken in de ondersteuning van mensen met (een vermoeden van) een beperking. Hands-on! is een samenwerking van De Hoge Kouter, de branding en Groep Ubuntu.

GROEP UBUNTU


Groep Ubuntu gaat als inclusieve netwerkonderneming net die stap verder. Groep Ubuntu ondersteunt en inspireert kwetsbare mensen en gezinnen en gaat voor niets minder dan hun eigen gewaardeerde plek in de samenleving, door hen te versterken. Vanuit een actief luisteren naar hen en hun netwerk worden samen unieke, creatieve antwoorden gezocht. Echt, maar dan ook echt maatwerk!  


Blokkestraat 29A, 8550 Zwevegem

DE BRANDING


De branding is een deel van groep WAAK en biedt in de regio Zuid-West-Vlaanderen een ruim aanbod van ondersteuning aan mensen met een beperking. Verspreid over meerdere locaties in Kortrijk, Heule en Kuurne biedt de branding diverse vormen van dagondersteuning, woonondersteuning en individuele ondersteuning, zowel aan volwassenen met een lichte verstandelijke beperking als aan personen met een diep verstandelijke beperking of met meervoudige beperkingen.


Ringlaan 30, B-8501 Heule-Kortrijk


 

DE HOGE KOUTER


MFC De Hoge Kouter organiseert, voor en samen met jongeren met bijzondere noden en hun omgeving, een passende en duurzame ondersteuning en warme zorg, met het oog op hun zelfontplooiing, hun geluk en hun toekomst. De Hoge Kouter doet dit als netwerkorganisatie en als expertisecentrum.

Bad Godesberglaan 19, 8500 Kortrijk

 

MET DE STEUN VAN